<<  <  December 2022  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Reisleiders

Bart Van Thielen, Romanist
Is oud-directeur van het CLT in Leuven

E-mailAfdrukken

KROATIE

Titel:
KROATIE
Wanneer:
wo, 21. september 2022 - do, 29. september 2022
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  ROGER DELBAERE

De Dalmatische kust van Kroatië met de eilanden schept een paradijselijke sfeer, aangevuld met de onovertroffen Venetiaanse steden. In Split wordt men ondergedompeld in de weelde van het Romeinse keizerrijk. Dubrovnik laat ons wandelen over de vermaarde middeleeuwse wallen. Overweldigende natuur wacht ons in de Nationale Parken. In Kotor verlustigen we ons aan een der mooiste baaien ter wereld. Geniet mee van de aangename septembermaand.”
 
ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider bij VVL. Zijn kunst- en cultuurreizen in Europa, Afrika, de beide Amerika’s en Azië zijn dankzij zijn ervaring en grondige kennis zo degelijk als klassiekers maar altijd weer verrassend.

DAG 1  Brussel - Zagreb M-A
Je vliegt rechtstreeks naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Zagreb bestaat uit twee totaal verschillende stadsdelen. Je bezoekt de versterkte bovenstad en het historisch centrum met haar legendarische kathedraal, het parlementsgebouw en de knusse oude straten.
 
DAG 2  Zagreb en omgeving O-M-A
Je bezoekt Kumrovec (gelegen op de grens met Slovenië) met het etnologisch museum. Dit museum herbergt de geboorteplaats van maarschalk Josip Broz Tito, ooit president van Joegoslavië. Je gaat verder naar het kasteel van Trakoscan, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de bossen en het meer, en een interessante bedevaartplaats.
 
DAG 3  Zagreb - Nationaal Park Plitvice meren - Zadar O-M-A
De Plitvice meren, gelegen in het grootste nationaal park in Kroatië, bestaan uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen (Unesco Werelderfgoed).  Dankzij verschillende ecosystemen die naast elkaar bestaan, vind je er diverse planten en dieren. Je maakt een boottocht over het smaragdgroene meer 'Kozjak'. Je gaat verder naar Zadar, een stad met een geschiedenis van 3.000 jaar, vol Romeinse overblijfselen en pittoreske ruïnes.
 
DAG 4  Zadar - Šibenik - Nationaal Park Krka - Split O-M-A
Na het ontbijt bezoek je de historische stad Zadar, die rijk is aan culturele en historische monumenten. Je aanschouwt er o.a. het Romeinse forum uit de 1ste eeuw, de kerk van St.- Donatus, de St.-Chrysogonuskerk en de St.- Anastasiakerk. Op de wandeldijk hoor je de muziek van het zee-orgel, een uniek kunstproject van architect Nikola Basic. De reis gaat verder naar Šibenik, de oudste Kroatische stad aan de Adriatische kust met de St.- Jacobuskathedraal (Unesco-werelderfgoed). In de namiddag trek je de natuur in van het prachtige park van Krka met de beroemde watervallen. Je rijdt verder door naar Split.
 
DAG 5  Split - Trogir - Split O-M-A
Split, gelegen op een klein schiereiland in de Adriatische Zee, is door haar ligging uitgegroeid tot een van de belangrijkste havenplaatsen van Kroatië. Het was omstreeks het jaar 300 dat de Romeinse keizer Diocletianus opdracht gaf om er een paleis te bouwen. De bouw van dit paleis wordt gezien als het ontstaan van Split. Je rijdt naar Trogir, een historisch pareltje. Haar rijke cultuur is ontstaan onder invloed van de oude Grieken, Romeinen en Venetianen. Trogir heeft een hoge concentratie aan paleizen, kerken en torens. De oude kern met zijn forten bevindt op een klein eiland.
 
DAG 6  Dubrovnik O-M-A
Na het ontbijt rij je naar een van de mooiste steden van Kroatië, de oude stad Dubrovnik, ook bekend als 'de parel van de Adriatische Zee'. Je kan de hoogtepunten van het compacte centrum perfect in een dag ontdekken. Je maakt een wandeling op de omwalling van de stad. Vanaf deze oude stadsmuren heb je een geweldig uitzicht over de prachtige rode daken en de verschillende bijzondere bouwwerken in de stad.

DAG 7  Dubrovnik -Korčula - Dubrovnik O-M-A
Het eiland Korčula in de Adriatische Zee, met zijn rustige stranden en de wijngaarden in het heuvelachtige achterland, is misschien wel het mooiste eiland van Kroatië. De stad Korčula, die je op het gelijknamige eiland vindt, is volledig omringd door dikke, stenen muren. Volgens oude legenden zou de ontdekkingsreiziger Marco Polo hier geboren zijn. Je bezoekt de St.- Marcuskathedraal, gebouwd in de 15de eeuw in Italiaanse renaissancestijl, met daarin het beeld van Ivan Mestrovic, de beroemde beeldhouwer van Kroatië. Zowel Italiaanse als lokale kunstenaars werkten mee aan de bouw en inrichting van deze prachtige kathedraal.
 
DAG 8  Kotor (Montenegro) - Dubrovnik O-M-A
Vandaag maak je een daguitstap naar Kotor. Naast een prachtige natuur biedt de baai van Kotor ook vele culturele hoogtepunten, zoals charmante oude stadjes. De vestingstad Kotor is een pareltje en wordt omringd door een indrukwekkende stadsmuur. Het oude centrum barst van smalle straatjes, leuke pleinen, oude gebouwen en gezellige terrasjes. Je bezoekt er o.a. de 12deeeuwse kathedraal van St.-Trypho. Je verkent het dorpje Perast, meteen te herkennen aan de Venetiaanse toren. Voor je terugkeert geniet je nog van het uitzicht op 'Our Lady of the rocks' met de bergen die je omringen.
 
DAG 9  Dubrovnik - Zagreb - Brussel O
Je hebt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht via Zagreb naar Brussel.

Richtprijs  
€ 2.895 pp in tweepersoonskamer.
€ 740 toeslag eenpersoonskamer.
Max 25, min 15 personen

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.855 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 3.595

extra inbegrepen
- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Gebruik van de audiofoon.
- Lokale Nederlands- of Engelstalige gidsen.
- Fooien voor plaatselijke gidsen en chauffeurs.
- Overnachtingen met ontbijt in comfortabele hotels.
- 8 middag- en 4 avondmalen in lokale restaurants, 4 avondmalen in de hotels.

- Vluchten Brussel - Zagreb en Dubrovnik - Brussel via Zagreb met Croatia Airlines.
- Luchthaventaksen en CO2-compensatie.
- Transfers en beperkt vervoer ter plaatse in comfortabele autocar. In Turijn gebeuren de verplaatsingen vaak te voet
- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties