<<  <  April 2022  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Reisleiders

Bart Van Thielen, Romanist
Is oud-directeur van het CLT in Leuven

E-mailAfdrukken

LAZIO

Titel:
LAZIO
Wanneer:
ma, 9. mei 2022 - ma, 16. mei 2022
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen
 
Reisleider  Gil Michaux

VOLZET enkel op aanvraag
 

“Wie kiest voor afwisseling in een reis, kiest voor Lazio, een vakantiestreek die nog maar pas door het toerisme werd ontdekt. Door de aantrekkingskracht van de hoofdstad Rome laten veel mensen deze regio links liggen. Niettemin was het in de 18de eeuw een must als deel van de Grand Tour.
We kunnen er volop genieten van prachtige landschappen en heel wat cultuur en geschiedenis. Uiteraard komt ook de wijnliefhebber aan zijn trekken, want in Lazio worden een aantal kwalitatieve wijnen geproduceerd. We maken tijdens deze reis kennis met de wondermooie tuinen van Ninfa en Castel Gandolfo. We worden ook geconfronteerd met boeiende kloosters zoals Fossanova, Subiaco en Montecassino, wat ons aanleiding geeft even na te denken over de denkwijzen over God, leven en dood in illo tempore. Liefhebbers van de oudheid halen hun hart op met het bezoek aan de Etruskische graven van Cerveteri en Tarquinia, de villa van de Romeinse keizer Hadrianus en de haven van Ostia.”

 

9/5: Brussel-Rome-Fiuggi.
Ochtendvlucht naar Rome. 
Bezoek aan de Barberinituinen van Castel Gandolfo, de pauselijke zomerresidentie in de Albaanse heuvels. Daar zijn nog altijd de resten te zien van een villa van de Romeinse keizer Domitianus.

10/5: Fossanova-Ninfa-Fiuggi.
We brengen een bezoek aan Fossanova en de cisterciënzerabdij, een van de mooiste voorbeelden van de Bourgondische vroeggotische stijl. Het nagenoeg complete complex - de kerk, de kloostergang, de werkplaatsen en het hospitium zijn allemaal bewaard gebleven - geeft ons een unieke kijk op het middeleeuwse kloosterleven. We wandelen door de tuinen van Ninfa, een ruïnestad uit de middeleeuwen, met meer dan 1.300 verschillende planten, bomen en struiken.

11/5: Tivoli-Fiuggi.
We brengen een volledige dag door in Tivoli en bezoeken de villa van de Romeinse keizer Hadrianus.  In de namiddag bewonderen we de Villa d’Este, een mooi voorbeeld van de renaissancecultuur met prachtige fonteinrijke tuinen.

12/5: Montecassino-Anagni-Fiuggi.
Op een rots ligt de Territoriale Abdij Monte Cassino, een benedictijnenabdij gesticht door Benedictus van Nursia. Na het bezoek reizen we door naar Anagni. De kathedraal is een van de mooiste van Lazio: de crypte werd tussen 1230 en 1250 beschilderd met onovertroffen fresco’s.

13/5: Subiaco-Ostia Antica-Tarquinia.
Ook Subiaco heeft mooie fresco’s. Het complex bestaat uit twee kloostergebouwen: St.-Scolastica en St.-Benedeto. We bezoeken ook Ostia Antica, de havenplaats van Rome in de oudheid. De stad is grotendeels bewaard gebleven en opgegraven.
Ostia beleefde haar hoogtepunt in de 2de eeuw, toen werden er veel nieuwe gebouwen neergezet.

14/5: Tuscania-Caprarol-Tarquinia.
Vandaag bezoeken we Tuscania en de prachtig bewaarde romaanse kerken. We gaan ook naar het archeologisch museum.
Daarna rijden we door naar Caprarola voor het Palazzo Farnese: een monumentale Italiaanse villa uit de late renaissance.

15/5: Cerveteri-Tarquinia.
Deze dag staat helemaal in het teken van de Etrusken. Sommige graven in Cerveteri zijn uit de rotsen gehouwen en bekroond met tumuli, grafheuvels. Tarquinia is door de vele fresco’s van uitzonderlijk belang voor de kennis van het dagelijkse leven in de Etruskische maatschappij.

16/5: Viterbo-Rome-Brussel.
Na het ontbijt maken we een wandeling door Viterbo, de residentie van talloze pausen.  In de vroege avond terugvlucht naar Brussel.

Richtprijs  Half pension.
€ 2.260 pp in tweepersoonskamer.
€ 255 toeslag eenpersoonskamer.
Min. 150, max. 25 deelnemers.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.220 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.475

extra inbegrepen

- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Gil Michaux.
- Gebruik van de audiofoon.
- Lokale Frans-, Engels- of anderstalige gidsen.
- Fooien voor plaatselijke gidsen en chauffeurs.
- Overnachtingen met ontbijt en avondmaal in Hotel San Giorgio**** in Fiuggi en Hotel Valle del Mar­ta**** in Tarquinia (of gelijkwaardig).
- 3 lichte middagmalen in lokale restaurants
- Vluchten Brussel - Rome h/t met Brussels Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie
- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar
- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering.