Afdrukken

Oberammergau

Titel:
Oberammergau
Wanneer:
Open datum
Categorie:
Citytrips - Busreizen

Omschrijving

Beste reizigers,

Naar aanleiding van het negatieve reisadvies ter plaatse en/of in België ten gevolge van de Co­rona-pandemie worden alle reizen uitgesteld tot 2021.  We betreuren dit uiteraard ten zeerste maar zijn ervan overtuigd dat u onze beslissing met het oog op de veiligheid, de gezondheid en het comfort van onze reizigers kunt ondersteunen.

We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel u en ons de nodige ademruimte kan schenken zodat u, eens de situatie genormaliseerd is, opnieuw ten volle kunt genieten van ons aanbod, en we u daar van harte opnieuw massaal mogen op verwelkomen.

 

i.s.m. Davindsfonds cultuurreizen

Reisleider  Eric Vercruysse

PASSIESPEL IN HET NAJAAR

 

Brussel-München-Grainau. We vliegen naar München en rijden verder naar Zuid-Beieren. Onderweg stop aan de Starnberger See (waar koning Ludwig II van Beieren verdronk). Bezoek aan de Votivkapelle (recent volledig ge restaureerd). Naar Schloss Linderhof. Dit mooie barokkasteeltje werd gebouwd in opdracht van Ludwig. Het ademt meer een privésfeer uit dan de andere koningskastelen. Het park is een pareltje met kenmerken van verschillende tuinstijlen en nagebouwde scènes uit de opera’s van Richard Wagner.
Doorrit naar het hotel in Grainau, met zicht op de Zugspitze, de hoogte berg van Duitsland.
 
Polling-Altenstadt-Steingaden-Grainau. Rondrit door de Pfaffenwinkel (de Papenhoek) langs lieflijke dorpjes en indrukwekkende landschappen. En dat alles doorspekt met enkele van de mooiste kerken van Beieren. Met o.m. de laat-gotische kloosterkerk in Polling, de enige romaanse basilica van Beieren in Altenstadt. In Stein ga den bezoeken we de Wieskirche (Unesco-werelderfgoed), de rococoparel van de gebroeders Zimmermann.
Via de kloosterkerk van Rottenbuch rijden we terug naar Grainau.
 
Murnau-Bernried-Grainau. Naast barok, rococo en romantiek, was Zuid-Beieren ook de inspiratieplaats van vele modernere kunstenaars. We volgen het spoor van de expressionisten van Der blaue Reiter die in de regio van de Staffel- en de Kochelsee talrijke kunstwerken creëerden. We bezoeken daarbij het Münter Haus in Murnau en de collectie van het Franz Marc Museum in Kochel. De expressionistische collectie van het Buch heim Museum in Bernried en het Stadtmuseum in Penzberg staan op het programma.
 
Füssen-Oberammergau. Bezoek aan de legendarische kastelen van Neusch-wanstein en Hohenschwangau.
Het sprookjesslot Neuschwanstein is prachtig gelegen tussen de omringende bossen en bergen en verbeeldt de ideeën en dromen van Ludwig II.
Het Schloss Hohenschwangau was het kasteel van Ludwigs ouders en is wat soberder gedecoreerd met fresco’s van Duitse sagen.
 
Oberammergau. Wandeling in Ober ammergau met haar vele geklasseerde gevels met religieuze Lüftlmalerei of gevelbeschilderingen en de vitrines met ontelbare houtsnijwerken.
‘s Namiddags wonen we dan de op voering bij van het tienjaarlijkse Passiespel een bijbels muziektheater van hoog niveau. Een onvergetelijke ervaring die sinds 1633 (na een belofte ter verlossing van een pestepidemie) al voor de 42ste keer wordt uitgebeeld. Tussen de twee delen genieten we van een avondmaal georganiseerd door het festival.
 
Oberammergau-Ettal-München-Brussel. Vrije tijd in Ober am mer gau.
We rijden terug naar München maar niet alvorens de benedictijner abdij van Ettal te bezoeken. De abdij is naast een spiritueel oord ook een hele onderneming met school, boerderij, energiecentrale, hotel en restaurant, likeurstokerij, bierbrouwerij en kaasmakerij.
 
Terugvlucht naar Brussel.


Richtprijs   Half pension.

€ 2.250 pp in een tweepersoonskamer.
€ 480 toeslag in een eenpersoonskamer.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.200
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.680
 
 
EXTRA INBEGREPEN!
- Ticket in cat. II voor het Passiespel in Oberammergau (waarde: € 150).
- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Deskundige toelichting door Eric Vercruysse.
- Gebruik van de audiofoon.
- Lokale Duitstalige gidsen.
- Fooien lokale gidsen en chauffeurs.
- Overnachtingen ontbijt en avondmaal (halfpension) in het kwaliteitsvolle Hotel am Badersee**** in Grai nau en een viersterrenhotel in Ober ammergau of Ettal (met 1 avondmaal) (of gelijkwaardig).
- 2 middagmalen in lokale restaurants, 1 avondmaal tijdens het Pas siespel.
- Vluchten Brussel-München h/t met Lufthansa, de luchthaventaksen en CO2-compensatie.
- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties