<<  <  Januari 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Reisleiders

Marcel Kerff, Germanist
Is gedurende jaren journalist bij de VRT geweest.

E-mailAfdrukken

Istrië - Slovenië

Evenement

Titel:
Istrië - Slovenië
Wanneer:
do, 11. juni 2020 - vr, 19. juni 2020
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Roger Delbaere

Slovenië, ooit het rijke hart van Tito's Joegoslavië en één van de eerste regio’s die haar onafhankelijkheid uitriep. Het is sinds 2004 lid van de EU. Naast de hoofdstad Ljubljana biedt deze kleine staat tevens natuur- en skigebieden, wondermooie grotten, een zonnige kuststreek en nog zoveel meer. Op een boogscheut van de Oostenrijkse grens en aan de rand van de Julische Alpen, ligt het vakantieoord Bled, de parel van de Sloveense Alpen. De zuivere lucht, het milde klimaat en de rustige ligging aan één van de mooiste meren van Slovenië zijn de ingrediënten voor een af-wisselende en ontspannen vakantie.

’s Ochtends vlucht vanuit Zaventem naar Ljubljana. Bij aankomst, onmiddellijke doorreis naar Celje. Bezoek.  Avondmaal en overnachting in Celje.

Na het ontbijt bezoek aan Maribor, de tweede stad van Slovenië. De stad is relatief klein maar heeft een rijk cultureel leven. Ptuj, amper 30 km verderop aan de rivier de Drava gelegen, is de oudste stad van Slovenië en één van de oudste Centraal-Europese steden, wat het ook tot UNESCO We­reld­erfgoed maakt. Bezoek aan het oude centrum en het trotse kasteel.  Avondmaal en overnachting in Celje.

‘s Voormiddags bezoek aan het klooster van Olimje. Naar Postojna. Bezoek aan de kwikmijn van Idrija.

‘s Voormiddags bezoek aan de grotten van Postojna Het Postojnagrot­ten­stelsel is het grootste in het klassieke Karstgebied, in totaal 23 km lang.  Het bestaat uit een netwerk van doorgangen en zalen, gevuld met grillige rots-formaties, stalagtieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. We starten de rondleiding met een treinrit van ± 3 km, gevolgd door een wandeling langs o.m. de Druipsteenhal, de Mooie grotten met prachtige druipsteenformaties, de Russische Galerij met een enorme witte stalagmiet en de reusachtige Concerthal.

We bezoeken het re­naissancekasteel van Predjama. We rijden door tot in Lipica, voor een bezoek aan de stoeterijen van de Lippizanerpaarden. Tij­dens de rondleiding door het domein en de stallen leren we de ge­schie­denis van de fokkerij van deze raspaarden kennen. Overnachting in Portoroz.

De Sloveense kust. ‘s Voormiddags be­zoek aan Koper, of Capo d’Istria ge­naamd, dat een interessante geschiedenis kent als grensstadje tussen Ita­lië en Slovenië. In Izola schepen we in voor een prachtige boottocht langs de kust tot in het middeleeuwse stadje Piran, gelegen op een schiereiland.  We wandelen door de nauwe straatjes van het prachtige oude centrum met vele Venetiaanse architectuur. Piran is zonder twijfel één van de mooiste en meest typische stadjes van de Slo­veen­se Rivièra. In Secovlje bezichtigen we de zoutpannen.

Naar Porec en Rovinj, de parel van Is­trië. De oude kern met zijn verscheiden architectuur is gelegen op een schiereiland. Onderweg bezichtigen we het kunstenaarsdorpje Grožnjan, verstopt in het binnenland van Istrië op slechts 15 km afstand van de zee. Groznjan heeft pittoreske straatjes met ste­nen huizen en middeleeuwse stadsmuren die een prachtig uitzicht geven op de weidse omgeving. Motovun is eveneens een aangename kleine stad met een middeleeuwse sfeer met een dub­bele omwalling en met een adembenemend uitzicht op de wijngaarden en het woud. We degusteren een wijntje.  In Porec zien we onder andere de Eu­frasiusbasiliek met zijn wondermooie mozaïeken en de vijfhoekige toren.  Avondmaal en overnachting in Ro­vinj.

Daguitstap naar Pula voor een be­zoek aan de drieduizend jaar oude stad, met o.a. het amfitheater, het Romeins Theater, de Sergiusboog, de Tempel van Augustus, de vloermozaïeken en de kathedraal. Op de terugweg naar Rovinj genieten we van het panorama op de Lim-vallei en de gelijknamige kloof die heel veel weg heeft van een fjord.  Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Bezoek aan Hum, het laatste dorp van Istrië, gelegen op de heuvel in de vallei van de Mirnarivier. Dit ‘kleinste dorp van de wereld’ is het eindpunt van een zeven kilometer lange route van elf monumenten.

Verder naar Opatija, het Nice van de Adria­tische kust.  Bezoek.  In de late namiddag naar Ljubljana.

Bezoek aan Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Begeleide wandeling door de oude stad met zijn kasteelheuvel, zijn art nouveauhuizen en de gebouwen van de hand van Jože Plečnik.  Ljubljana is een kleine stad, maar niet minder schilderachtig en het is een be­zoek meer dan waard. Ljubljana is een stad van cultuur en architectuur, met tal van middeleeuwse en barokke ge­bouw­en en elegante art nouveaupa­leizen, de ideale combinatie van de ou­de wereld en de moderne tijd. We wandelen door het prachtige historische centrum, langs de drie bruggen over de Ljubljanica-rivier en door de le­ven­dige, kleurrijke markt met terrasjes en leuke winkeltjes.

Na het bezoek transfer naar de luchthaven.  Terugvlucht naar België.

 

Richtprijs  Half pension.

€2.460 pp in tweepersoonskamer.
€ 390 toeslag eenpersoonskamer.

Minimum 15 deelnemers.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.390 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.800

 

EXTRA INBEGREPEN!
- Toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Luchthaventaksen en brandstoftoe­slagen (onderhevig aan wijzigingen!).
- Verplaatsingen ter plaatse in goede autocar.
- Verblijf in kwaliteitsvolle drie-/ viersterrenhotels op basis van halfpension.
- Eenvoudige middagmalen (8) tijdens de bezoeken.
- Toegangsgelden voor bezoeken en excursies volgens programma.
- Fooien plaatselijk hotel- & restaurantpersoneel, gidsen & chauffeurs.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties