<<  <  Juli 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Reisleiders

Bart Van Thielen, Romanist
Is oud-directeur van het CLT in Leuven

E-mailAfdrukken

Istrië - Slovenië

Titel:
Istrië - Slovenië
Wanneer:
do, 11. juni 2020 - vr, 19. juni 2020
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

Beste reizigers,

Naar aanleiding van het negatieve reisadvies ter plaatse en/of in België ten gevolge van de Co­rona-pandemie worden alle reizen uitgesteld tot 2021.  We betreuren dit uiteraard ten zeerste maar zijn ervan overtuigd dat u onze beslissing met het oog op de veiligheid, de gezondheid en het comfort van onze reizigers kunt ondersteunen.

We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel u en ons de nodige ademruimte kan schenken zodat u, eens de situatie genormaliseerd is, opnieuw ten volle kunt genieten van ons aanbod, en we u daar van harte opnieuw massaal mogen op verwelkomen.

De V.V.L.-reis naar Macedonië van 31 oktober tot en met 8 november gaat wel door. 

 

 

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

 
Reisleider  Roger Delbaere
 
LAATSTE PLAATSEN.

Slovenië, ooit het rijke hart van Tito's Joegoslavie en één van de eerste regios die haar onafhankelijkheid uitriep. Het is sinds 2004 lid van de EU. Naast de hoofdstad Ljubljana biedt deze kleine staat tevens natuur- en skigebieden, wondermooie grotten, een zonnige kuststreek en nog zoveel meer.
 
Brussel-Ljubljana-Celje.
’s Ochtends vertrek vanuit Zaventem naar Ljubljana. Doorreis naar Celje met bezoek. Avondmaal en overnachting in Celje.
 
Celje & Maribor. Na het ontbijt bezoek aan Maribor, de tweede stad van Slo-venië, relatief klein maar met een rijk cultureel leven.  
Ptuj, 30 km verderop aan de rivier de Drava gelegen, is de oudste stad van Slovenië en één van de oudste Centraal-Europese steden, wat het ook tot UNESCO Werelderf-goed maakt. We bezoeken er het beschermde oude centrum en het trotse kasteel. Avondmaal en  
overnachting in Celje.
 
Celje-Idrija/Postojna. ‘s Voormiddags bezoek aan het kasteel van Olimje.
Doorreis naar Postojna met onderweg bezoek aan de kwikmijn van Idrija.
 
Idrija/Postojna-Portoroz. Bezoek aan de grotten van Postojna. Het Postojna-grottenstelsel is het grootste in het klassieke Karstgebied. Het is in totaal zo'n 23 km lang en bestaat uit een netwerk van doorgangen en zalen, ge-vuld met grillige rotsformaties, stalagtieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen en speleologische  
verschijnselen.  De rondleiding start met een treinrit van ± 3 km, gevolgd door een wandeling langs o.m. de Druipsteenhal, de Mooie grotten met prachtige druipsteenformaties, de Russische Galerij met een enorme witte stalagmiet en de reusachtige Con-certhal. Bezoeken aan het renaissancekasteel van Predjama, gebouwd te-gen en deels in een grot.  
Naar Lipica, voor een bezoek aan de bekende stoeterijen van de Lippizanerpaarden.  We leren de geschiedenis van de fokkerij van deze ras paarden kennen.
Overnachting in Por toroz.
 
De Sloveense kust. Be zoek aan Koper, of Capo d’Istria genaamd, een tussen Italië en Slovenië. Prachtige boottocht langs de kust van Izola tot aan het pittoreske middeleeuwse stadje Piran. We kuieren door de nauwe straatjes van het prachtige oude centrum met de Ve netiaanse architectuur. Piran is één van de meest typische stadjes van de Sloveense Rivièra. In Secovlje be-zichtigen we de zoutpannen.
 
Portoroz-Rovinj. De parel van Istrië, waarvan de oude kern met zijn verscheiden architectuur op een schiereiland gelegen is. Onderweg bezichtigen we het kunstenaarsdorpje Grožnjan, verstopt in het binnenland van Istrië op slechts 15 km afstand van de zee.
Grožnjan heeft pitoreske straatjes en middeleeuwse stadsmuren die ons een prachtig uitzicht ge ven op de weidse omgeving. Motovun is eveneens een uiterst aangename, kleine stad met een middeleeuwse sfeer, met een dubbele omwalling en met een fantastisch weids uitzicht op de wijngaarden en het woud. We de gusteren tevens een wijntje. In Porec zien we o.a. de Eufrasiusbasiliek met zijn wondermooie mozaïeken en de vijfhoekige toren.
Naar het hotel.  Avondmaal en overnachting in Rovinj.
 
Pula. Daguitstap naar Pula voor een bezoek aan de drieduizend jaar oude stad, met o.a. het amfitheater, het Ro meins Theater, de Sergiusboog, de Tempel van Augustus, de kathedraal en de vloermozaïeken. Op de terugweg naar Rovinj genieten we van het panorama op de Limvallei en de ge lijknamige kloof die veel weg heeft van een fjord.
Naar het hotel. Aavondmaal en overnachting.
 
Rovinj-Ljubljana. We bezoeken Hum, het laatste dorp van Istrië, gelegen op een heuvel in de vruchtbare vallei van de Mirnarivier. Hum is het ‘kleinste dorp van de wereld’ en het eindpunt van een zeven kilometer lange route van elf monumenten.
 
Naar Opa tija, het Nice van de Adria tische kust, voor bezoek.
In de late namiddag rijden we verder naar Ljubljana.
 
Ljubljana-België. Bezoek aan Ljub lja na, de hoofstad van Slovenië.  Begeleide wandeling door de oude stad met zijn kasteelheuvel, zijn art-nouveauhuizen en de gebouwen van de hand van Jože Plečnik. Ljubljana is een kleine stad, maar is daarom niet minder schilderachtig en een bezoek meer dan waard. Het is een stad van cultuur en architectuur met tal van middeleeuwse en barokke gebouwen en elegante art-nouveaupaleizen, de ideale combinatie van de oude wereld en de moderne tijd.
We maken een wandeling in het prachtige historische centrum en de levendige kleurrijke markt met terrasjes en leuke winkeltjes.
 
Terugvlucht naar België.

 
Richtprijs  Half pension.

€ 2.295 pp in een tweepersoonskamer.
€ 390 toeslag in een eenpersoonskamer.
 
Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.245 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.635 
 
 
EXTRA INBEGREPEN

- Internationale vluchten Brussel/ Ljubljana/Brussel.
- Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen per persoon zoals bekend op moment van offerte (onderhevig aan wijzigingen!).
- Verplaatsingen ter plaatse in goede autocar.
- Verblijf in kwaliteitsvolle drie-/viersterrenhotels.
- 8 eenvoudige middagmalen tijdens de bezoeken.
- Toegangsgelden voor bezoeken en excursies volgens programma.
- (Nederlandstalige) plaatselijke gids gedurende de hele reis.
- Fooien plaatselijk hotel- & restaurantpersoneel, gidsen & chauffeurs.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties