<<  <  Juli 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Reisleiders

Marcel Kerff, Germanist
Is gedurende jaren journalist bij de VRT geweest.

E-mailAfdrukken

Japan

Titel:
Japan
Wanneer:
zo, 5. april 2020 - zo, 19. april 2020
Categorie:
Wereldreizen

Omschrijving

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Roger Delbaere

De verbluffende ontwikkeling van het mo­derne Japan kunnen we slechts begrijpen door kennis te maken met zijn unieke cultuur, waarin eeuwenoude en mysterieuze tradities harmonieus verzoend zijn met een futuristische moderniteit. Het land is fascinerend door de originaliteit, de schoonheid en de verfijning die elk aspect van zijn cultuur doordringen, van architectuur en kunst tot gastronomie. Een reis in Japan blijft een onvergetelijke ervaring.

Rechtstreekse vlucht naar Tokyo.  Aankomst in de late namiddag.  Verkenningstocht in modern Tokyo.

Naar Tokyo Higashi Gyoen, de oostelijke tuin van het Keizerlijk Paleis.  Bezoek aan het Nationaal Museum en het Ueno Park. Wandeling in Yanaka.  Bezoek aan de oude tempel van Sen-so-ji (alias Asakusa kannon).

Bezoek aan de Werelderfgoedsite van Nikko, met de Shinkyo brug, de Rinno-ji tempel en het Futarasan heiligdom en het prachtige decor van bergen, vulkanen, groene wouden, me­ren, warmwaterbronnen, moerassen, veengronden en watervallen. Avondmaal in plaatselijk restaurant.

Hakone. Bezoek aan het openluchtmu­seum. Met de kabelbaan over de Owakudanivallei door de zwaveldampen. Boottocht op het Ashi meer.  Bij helder weer zien we de Fuji berg. Bezoek aan de laatste ‘controlepost uit de tijd van de Shoguns’ naast het meer van Ha­kone. Avondmaal in het hotel.

Hiroshima: ‘Met de bus naar het station van Odawara voor de trein naar Hiroshima. ‘s Namiddags bezoek aan het Vredespark, het museum van de atoombom en de tuin Shukkei-en met enkele bomen en planten die het bom-bardement hebben overleefd.

Naar Miyajima. We genieten van één van Japans mooiste kustlandschappen Wandeling door het Shintoheiligdom. Overnachting in Hiroshima.

Bezoek aan het eiland Omishima, ook bekend als de Binnen-zee (het N. P. Seto-Naikai). Hier liggen over een lengte van ca. 400 km ongeveer 3000 eilanden, ongeveer 600 zijn bewoond.  We bezoeken o.a. het Tatara uitzichts-punt en het heiligdom Oyamazumi.  Transfer naar Okayama.

Bezoek aan de historische wijk Bikan in Kurashiki, een wondermooi stadje waar dwars door het centrum een oud kanaal loopt waarrond oude geschilderde houten pakhuizen met zwarte pannendaken liggen die ons zo terugvoeren naar het Edo tijdperk. We bezoeken het Ohara Museum of Art, met zeldzame werken van Picasso, Re­noir, Degas, Gauguin en Matisse.

‘s Namiddags bezoek aan de Kora­ku­entuin, een prachtige open landschapstuin met grasvelden en grote waterpartijen. Het is een van de bekendste tuinen van Japan. Vanaf de Korakuen heeft men daarenboven een prachtig uitzicht op het 16de-eeuwse Okayama Kasteel dat we bezoeken. Dit ‘zwarte kasteel’ was de tegenhanger van het ‘witte kasteel’ van Himeji. 

We bezichtigen het goed bewaarde Hi­mejikasteel met vuurbestendige, witgepleisterde muren en de nabijgelegen tuin Koko-en.  Verder naar Kyoto.

Kyoto: meer dan 1.000 jaar de hoofd-stad van Japan. We bewonderen de Kiyomizu-dera, de tempel van het zuivere water met panoramisch terras. Traditionele theeceremonie.  ‘s Namiddags bezoeken we Gion, een van de oudste buurten aan de rivier met zijn typische houten huisjes.

Bezoek aan de zentempel van Ryoan-ji met de wereldberoemde rotstuin, het Gouden Paviljoen Kinkaku-ji en het boeddhistische Daitoku-ji-complex met zijn kare-sansui, ofwel droge landschapstuinen.  ‘s Namiddags bezoek aan het Nijojo, het kasteel van de To­kugawa­sho­guns.

Het prachtige Nijokasteel dat omgeven is door een eeuwenoude tuin. Dit in 1603 gebouwde Shogun-paleis staat bekend om zijn typische houten ar­chi­tectuur, decoratieve schuifdeuren en houten vloeren. Als men over deze vloeren loopt hoort men het aangename geluid van fluitende nachtegalen. We sluiten af aan de markt van Nis­hiki.

Bezoek aan het schrijn van Fushimi Inari met de duizenden rode poorten.  Verder naar Nara, een schatkamer van de Japanse cultuur. We maken er kennis met de To-intuin aan het Heijopa­leis, de residentie van de eerste Ja­pan­se keizers.  Naar Kasuga Taisha, een shintoïstisch heiligdom omgeven door 3.000 stenen en bronzen lantaarns, en de Todai-ji-tempel, ’s werelds grootste houten gebouw met het 15 m hoge bronzen Boeddhabeeld.

Volledige dag bezoek aan Osaka, met o.a. het kasteel en het Kuchu Teien Observatory.

Vrije tijd om het vroege vertrek de volgende dag voor te be­rei­den.

 

Richtprijs  Vol pension.

€ 6.199 pp in tweepersoonskamer.
€ 865 toeslag eenpersoonskamer.

Minimum 15 deelnemers.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 6149 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 7.014

 

EXTRA INBEGREPEN!
- Toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Huidige luchthaventaksen en fueltoeslagen (onderhevig aan wijzigingen!).
- Alle overnachtingen in de vermelde hotels.
- Reis in volpension, vanaf avondmaal dag 2 t.e.m. ontbijt dag 15.
- Alle vermelde vervoer ter plaatse (autocar of trein) en alle vermelde be- zoeken o.b.v. Engelstalige plaatselijke gidsen per regio en de nodige toegangsgelden.
- Annulerings- en bijstandsverzekering.
- Fooien plaatselijk hotel- & restaurantpersoneel, gidsen & chauffeurs.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties