<<  <  Februari 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Reisleiders

Eric Vercruysse, Germanist
Is een kenner van de Nederlandse steden en streken

E-mailAfdrukken

Lyon

Evenement

Titel:
Lyon
Wanneer:
ma, 30. december 2019 - do, 2. januari 2020
Categorie:
Korte trips

Omschrijving

 i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Gil Michaux

Met de TGV naar Lyon. 

Middag­maal in een plaatselijk restaurant. Daarna vergapen we ons aan de schatkamer van het Musée des Beaux Arts. Het museum werd ondergebracht in een 17de-eeuwse abdij en herbergt meesterwerken van o.a. Rubens, Gau­guin, Monet en Manet.

We wandelen met een lokale gids in ‘Vieux Lyon’, de renaissancistische woonwijk (en Unesco-werelderfgoed) rond de 12de-eeuwse kathedraal van St.-Jean. Vrij middagmaal. We gaan op ontdekking op de Fourvièreheuvel.

Op de panoramische toren genieten we van het uitzicht over de stad met de wijk Croix-Rousse, het schiereiland, de kathedraal en het oude Lyon.

Daarna bezoeken we de Romeinse si­te en het museum. De overgang van oud naar nieuw vieren we in een uitstekend restaurant.

Vrije voormiddag.

In de na­mid­dag ne­men we de metro naar Croix-Rousse voor een wandeling door de traboules, steegjes die de zijdewerkers vroeger gebruikten om hun waren te vervoeren. De bekendste publiek toegan­kelijke traboule is zonder twijfel de Cour des Voraces.

Op de laatste dag bezoeken we de Hal­les de Lyon-Paul Bocuse waar een ex­plosie van geuren en smaken de zintuigen bespeelt. Na het vrije middag-maal gaan we terug naar het hotel. 

Transfer naar het station voor de te­rugreis.

Met de TGV naar Brussel-Zuid.

Richtprijs  Nog niet bekend.

 

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties