<<  <  Augustus 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Reisleiders

Marcel Kerff, Germanist
Is gedurende jaren journalist bij de VRT geweest.

E-mailAfdrukken

Apulië

Titel:
Apulië
Wanneer:
ma, 7. oktober 2019 - di, 15. oktober 2019
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

   

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  GIL MICHAUX

‘In Apulië, de hak van de Italiaanse laars, ontdekt u idyllische landschappen vol olijfbomen en wijngaarden, eeuwenoude dorpjes met een rijke geschiedenis en een onovertroffen keuken. Het is een regio waar de tradities en het erfgoed erg gewaardeerd worden.


DAG 1: Brussel - Milaan - Brindisi - Lecce A
Vlucht naar Brindisi en transfer naar Lecce, waarschijnlijk een van de bekendste plaatsen in Apulië. We genieten er van een wandeling langs prachtige barokke gebouwen, paleizen en kerken.

DAG 2: Otranto - Gallipoli - Lecce O-A
In Otranto bezoeken we de kathedraal van Santa Maria Annunziata en bewonderen de grote mozaïek en de indrukwekkende crypte, twee hoogtepunten van de dag. We sluiten de dag af in Gallipoli, waar we kuieren door de smalle straatjes.

DAG 3: Galatina - Lecce O-A
We genieten van een stadswandeling in Lecce langs het plein van de dom, het Romeinse amfitheater en de Santa Croce. In de namiddag gaan we naar Galatina en bezoeken de unieke gotische kerk van Santa Catarina d’Alessandria met 15de-eeuwse fresco’s.

DAG 4: Ostuni - Alberobello - Monopoli O-M-A
Achter olijfgaarden zien we de witte, over 3 heuvels verdeelde huizenzee van de Città Bianca, Ostuni. In de namiddag bezoeken we Alberobello, bekend als de hoofdstad van de trulli. Locorotondo is de laatste stop, een pittoresk en charmant stadje.

DAG 5: Taranto - Monopoli O-A
In Taranto, in de klassieke wereld bekend als een machtige kolonie van Taras, genieten we van een ontspannende boottocht en ontdekken we de boeiende geschiedenis van de oude stad.

DAG 6: Matera - Monopoli O-A
We brengen de dag door in Matera en bezoeken de Sassi, prehistorische grotwoningen in de Gravine di Matera. Matera is trouwens de Culturele Hoofdstad van Europa in 2019.

DAG 7: Brindisi - Monopoli O-A
Brindisi is de grootste haven aan de Adriatische zee en het eindpunt van de Via Appia, die sinds 191 v. Chr. Rome met de stad verbond. De Colonne Romane markeerden in de Romeinse tijd het einde van deze belangrijke weg. Een wandeling in het centro storico brengt ons o.m. langs de 11de-eeuwse tempel van San Giovanni, gebouwd op de ruïnes van een Romeinse domus.

DAG 8: Bari - Trani - Monopoli O-A
In Bari bezoeken we de Basilica di San Nicola, met de stoffelijke resten van St.-Nicolaas, de beschermheilige van de stad. Daarna rijden we door naar Trani waar we de kathedraal bezichtigen. We sluiten de dag af in Castel del Monte, dat op een 540 m hoge heuvel uitsteekt boven de omringende vlakte.

DAG 9: Brindisi - Malpensa - Brussel O
We genieten van vrije tijd tot de terugvlucht naar Brussel via Milaan.


Richtprijs  Half pension

€ 1.995 pp in tweepersoonskamer
€  245 toeslag eenpersoonskamer

Als V.V.L.-lid reist u voor € 1.945 in een tweepersoonskamer

In een eenpersoonskamer reist u voor € 2.190

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties