<<  <  Juli 2019  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Reisleiders

Eric Vercruysse, Germanist
Is een kenner van de Nederlandse steden en streken

E-mailAfdrukken

De Keizerlijke hoofdsteden van China

Evenement

Titel:
De Keizerlijke hoofdsteden van China
Wanneer:
wo, 13. maart 2019 - do, 28. maart 2019
Categorie:
Wereldreizen

Omschrijving

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Marcel Kerff

LAATSTE PLAATSEN!

Nergens ter wereld is het verleden zo sterk versmolten met het heden als in China. Bewonder de overweldigende tempels, pleinen en keizerlijke gebouwen en maak kennis met de tradities van China, alomtegenwoordig zowel op het rustieke platteland als in de imposante grootsteden, en tevens aanwezig in de verrassend afwisselende, heerlijke Chinese keuken.

Shanghai. Bezoek aan de wereldberoemde Bund, Nanjing Road en het observatorium op de 118de verdieping van het Shanghai Center.

De Jade Boeddhatempel, de Oude Wijk en de Yu-tuin en het prachtige New Shanghai Museum. We wandelen ook door de levende Tianzifang-buurt. ’s Avonds wonen we een acrobatische show bij.

Naar Suzhou met o.a. de Tuin van de Nederige Administrateur.  We bezoeken het Suzhou Mu-seum, ontworpen door dezelfde Chinese ar­chitect als die van het Louvre.

Vertrek voor een bezoek aan en een rondvaart door het oude maar goed bewaarde waterdorpje Tongli. We rei­zen door naar Hangzhou, meer dan 230 jaar China’s hoofdstad en de residentie van vele keizers en koningen. We bezoeken de Guo-tuinen en het medicijn- en theemuseum.

’s Avonds bewonderen we de zonsondergang aan het West Lake en wo­nen we een waterspektakel bij.

Bezoek aan de Lingyintempel. Met de HST naar Zhenghzhou.

Bezoeken aan het Henan Provincie­museum met een unieke verzameling bronzen voorwerpen.  We bezoeken de nabijgelegen stad Kaifeng met o.a. het Drakenpaviljoen en de IJzeren Pa­gode.

Rit naar Luoyang. Onderweg bezoeken we de Shaolin Tempel, de wieg van het Zenboeddhisme waar we naast een bezoek aan de tempel een demonstratie van de Shaolinge­vechts­technieken te zien krijgen. Het nabijgelegen Pagoda Woud is een mooi voorbeeld van de typisch Chinese ar­chitectuur. Op weg naar Luoyang be­zoeken we ook de Tempel van het Wit­te Paard.

Bezoek aan de beroemde grotten van Longmen. Hier zijn duizenden boeddhabeelden van diverse omvang in de rotsen uitgehouwen, een hoogtepunt van de boeddhistische cultuur in China. ‘s Namiddags treinrit met de HST naar Xian. We doorkruisen het vruchtbare lössgebied dat historisch een kerngebied van de Chinese beschaving was.

Bezoek aan Xian met o.a. het Shaanxi Provinciaal Museum, de moslimbuurt met haar Grote Moskee en de oude stadswallen van Xian. We bezoeken tevens de Pagode van de Wilde Gans en het stèlesmuseum, ondergebracht in een 11de-eeuwse confuciaanse tempel. 
‘s Avonds worden we vergast op twee specialiteiten van Xian: dumplings en de wervelende Tang Dynasty Show!

Beijing, een van de hoogtepunten van onze reis. We bezoeken de archeologische site met het terracottaleger van Keizer Qin Shi Huangdi. Als bezoeker worden we met een mysterieuze sfeer geconfronteerd. De vondst van deze 6000 levensgrote beelden van mens en dier behoort tot een van de belangrijkste ontdekkingen van de vo­rige eeuw. De krijgers en boogschutters in gevechtsformatie, de strijdwagens met paarden en de prachtig gesculpteerde hoofden zorgen voor een levendige evocatie.

Keizerlijk Beijing met het Tianan­men­plein met het mausoleum van voorzitter Mao, de indrukwekkende en mysterieuze Verboden Stad. Daarna bezoeken we het Zomerpaleis, waar we een boottochtje maken op het Kun­mingmeer. Dit meer werd artificieel gecreëerd in een uitgestrekt park, waar we ook de diverse paviljoenen en een lange wandelgalerij bewonderen. We bezichtigen ook kort de Olympische site met het Vogelneststadion en de Waterkubus.

Bezoek aan het Tiamtan Park en de Tempel van de Hemelse Vrede waar de keizer kwam bidden voor een goe­de oogst. Bezoek aan het Capital Mu­seum en aan de kleine nauwe straatjes, de ‘hutongs’, van de oude wijk van Beijing met de riksja’s.

Met de autocar naar Chengde. Bezoek aan het Zomerpaleis van Jehol, daterend uit de Ching dynastie. Dit was de verblijfplaats van de keizer tijdens de warme zomermaanden in Peking. Ze werd in de eerste plaats in Cheng­de gebouwd wegens de jachtmogelijkheden. Het geheel bestaat uit 9 verschillende zalen en paleizen, en de tuin kan de vergelijking met die van de pa­leizen in Versailles zeker doorstaan. Bezoek aan de Potala Tempel met zijn met goud bedekte daken.

Bezoek aan de Tempel van de Uni­ver­sele Vrede, ook wel Puning Tem­pel genoemd. Hoogtepunt ongetwijfeld het 20 m hoge beeld van de duizendarmige godin Guanyin. Via trappen naar de hoger gelegen etages voor een mooi uitzicht over de omgeving. Tijdens de terugreis naar Beijing stoppen we aan de Grote Muur die China moest beschermen tegen de invallen van de woeste barbaren uit het noorden. We stijgen met de kabelbaan naar de top van dit indrukwekkende bouwwerk met prachtig uitzicht over het omringende landschap.
’s Avonds af­scheidsdiner met de be­faamde Beijing Eend.

Terugvlucht naar Brussel. Aankomst in de loop van de namiddag/avond.

Richtprijs  Vol pension

€ 2.995 pp in tweepersoonskamer.
€ 575 toeslag eenpersoonskamer.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 2.945 in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 3.520

Minimum 10 deelnemers.

EXTRA INBEGREPEN!
- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Vermelde vluchten Brussel/Shang-hai/Beijing/Brussel.
- Reis in volpension, vanaf middagmaal dag 2 t.e.m. ontbijt dag 16 (mo-gelijk lunchpakket tijdens de treinritten).
- Alle vermelde vervoer ter plaatse met autocar of hogesnelheidstrein.
- Visumafhandeling.
- Fooien plaatselijk hotel- & restaurantpersoneel, gidsen & chauffeurs

 Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties