<<  <  Februari 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Reisleiders

Eric Vercruysse, Germanist
Is een kenner van de Nederlandse steden en streken

E-mailAfdrukken

Lazio

Evenement

Titel:
Lazio
Wanneer:
ma, 6. mei 2019 - ma, 13. mei 2019
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

 i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Gil Michaux

Lazio, bakermat van ons Avondland.  De Etrusken deden er het eerst het licht branden: de tumuli van Cerveteri, de grafkamers van Tarquinia.

De Romeinen bouwden de haven van Ostia uit tot een goed georganiseerd economisch centrum. Keizer Hadrianus beleefde zijn reizen opnieuw in zijn immense villa in Tivoli. Het christendom ontlook er in de kloosters der benedictijnen: Subiaco en Montecassi­no zijn er de getuigen van.

Een bezoek aan de kloosters uit de middeleeuwen confronteert ons met de denkwijzen over God, leven en dood.’

Ochtendvlucht naar Rome. We be­zoeken de Barberinituinen van Castel Gandolfo, de pauselijke zomerresidentie in de Albaanse heuvels. Daar zijn de resten te zien van een vil­la van de Romeinse keizer Domitianus.

We bezoeken Fossanova. Deze cisterciënzerabdij is een van de mooiste voorbeelden van de Bourgondische vroeggotische stijl. Het complex - de kerk, de kloostergang, de werkplaatsen en het hospitium zijn allemaal be­waard - geeft een unieke kijk op het middeleeuwse kloosterleven. We wandelen door de tuinen van Ninfa, een ruïnestad uit de middeleeuwen, met meer dan 1.300 verschillende planten, bomen en struiken.

Volledige dag in Tivoli met bezoek aan de villa van de Romeinse keizer Hadrianus. In de namiddag bewonderen we de Villa d’Este, een van de beste voorbeelden van de geraffineerde renaissancecultuur met prachtige fonteinrijke tuinen.

Op een rots ligt de Territoriale Abdij Monte Cassino, een benedictijnenabdij gesticht door Benedictus van Nursia. Naar Anagni. De kathedraal is een van de mooiste van Lazio: de crypte werd tussen 1230 en 1250 beschilderd met onovertroffen fresco’s.

Ook Subiaco heeft mooie fresco’s. Het complex bestaat uit 2 kloostergebouwen: St. Scolastica en St. Benedetto.

We bezoeken de havenplaats van Ro­me in de oudheid, Ostia Antica. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven. Ostia beleefde haar hoogtepunt in de 2de eeuw n. Chr., toen er veel nieuwe gebouwen werden neergezet.

Tuscania, waar de prachtig bewaarde romaanse kerken onze aandacht trekken. Bezoek aan het archeologisch mu­seum. Naar Caprarola voor het Pa­laz-zo Farnese: een monumentale Ita­liaan­se villa uit de late renaissance.

De Etrusken. Sommige graven in Cerveteri zijn uit rotsen gekerfd en bekroond met grafheuvels, de tumuli. De necropolis is ingedeeld zoals een stad met straatjes, pleintjes en buurten. Tarquinia is door de vele fresco’s van uitzonderlijk belang voor de kennis van het dagelijkse leven in de Etruskische maatschappij.

Wandeling door Viterbo, de residentie van talloze pausen.

Terugvlucht in de vroege avond.

 

Richtprijs  Half pension

€ 1.995 pp in tweepersoonskamer.
€ 190 toeslag eenpersoonskamer.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 1.945 in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.135

Min. 15 deelnemers, max. 25.


EXTRA INBEGREPEN!
- De toegsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Voorreisvergadering.
- Gebruik van de audiofoon.
- Lokale anderstalige gidsen.
- Overnachtingen met ontbijt en avondmaal in Hotel San Giorgio**** in Fiuggi en Hotel alla Corte delle Terme**** in Viterbo (of gelijkwaardig).
- 3 lichte middagmalen in lokale restaurants.
- Vluchten Brussel-Rome h/t met Brussels Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie.
- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties