<<  <  Maart 2019  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
1112
293031

Reisleiders

Roger Delbaere, Historicus
Is al 35 jaar reisleider van de V.V.L.

E-mailAfdrukken

TOSCANE - UMBRIË

Evenement

Titel:
TOSCANE - UMBRIË
Wanneer:
ma, 11. juni 2018 - wo, 20. juni 2018
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

Reisleider

Roger Delbaere

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen.

Uitbreiding succesformule van 2016.

Met de bus aansluitend naar Prato, een sfeervolle stad boordevol palazzo's en kerken. Een der hoogtepunten is de duomo met unieke buitenkansel en met fresco's van Filippo Lippi.

In Santa Maria delle Carceri bevindt zich prachtig majolicawerk van Luca della Robbia. Palazzo Pretorio is een gotisch gebouw uit de 13e-14e eeuw.

Bezoek aan Lucca. Deze stad binnen reusachtige muren bezit twee wonderlijke kerken in Pisaanse stijl, de San Michele en de San Fredanio.

Een hoogtepunt in Toscane. Naar Pisa voor de Scheve Toren, de beeldhouwwerken van Giovanni en Nicola Pisano in de duomo en het baptisterium.

Bezoek aan Siena met het beroemde Campo, waar de renaissancefontein van della Quercia prijkt. In het Museo Civico bewonderen we de meesterwerken van de Sienese School met Simone Martini en de fresco's van het Goede en het Slechte Bewind door Ambrogio Lorenzetti. We bezoeken de gotische duomo uit de 12e tot 14e eeuw met unieke voorgevel, indrukwekkende vloer en de fresco's van Pinturicchio. In het museum van de dom hangt de 'Maesta' van Duccio de Boninsegna.

San Gimignano met de middeleeuwse torenhuizen en met mooie renaissancefresco's. Volterra, een middeleeuws stadje, hoog op de keuvel met leuke straatjes en een Etruskische museum.

Naar Perugia. Onderweg bezoek aan Pienza, waar paus Pius II in renaissancestijl een modelstad liet bouwen.

We bezoeken Montepulciano met zijn middeleeuwse kern en zijn door Sangallo ontworpen renaissance koepelkerk in centraalbouw, de San Bagio, even buiten het stadje gelegen.

Verder naar Perugia voor avondmaal en logies.

Volledige dag bezoek aan de pauselijke stad Perugia. Beroemd is de Fontana Maggiore van Pisano, de prachtige gebouwen in de oude kern, de Etruskische Poort en het 14e-eeuwse Palazzo dei Priori met de belangrijkste pinacotheek van Umbrië.

Daguitstap naar het middeleeuwse stadje Gubbio, nog steeds een der parels van Umbrië. Vanaf Monte Igino prachtig panorama. Verder naar Citta Di Castello met werk van de grootste renaissancekunstenaars, maar ook met de privécollectie van Alberto Burri, een der belangrijkste Italiaanse artiesten uit de tweede helft der 20e eeuw.

Bezoek aan Assisi, de wereldberoemde stad van St-Franciscus met de 28 werken van Giotto in de bovenkerk en de fresco's van Lorenzetti, Cimabue en Simone Martini in de benedenkerk. De dom San Rufino heeft een prachtige romaanse voorgevel.

De kerk van Santa Clara mag niet ontbreken evenals de Santa Maria degli Angeli met de Porciuncula. We rijden verder naar Spello, een stadje binnen middeleeuwse omvallingen. Perugino en Pinturicchio schilderden er in de Baglione kapel van S.M. Maggiore.

Bezoek aan Arezzo, waar in de San Francescokerk de ongeëvenaarde fresco's te bewonderen zijn van Piero della Francesca, een der grondleggers van de renaissance. De fresco's waren ook te bewonderen in de bekroonde film The English Patient. In Cortona ligt een Museo Diocesano in twee boven elkaar gebouwde kerken. Er hangt werk van Luca Signorelli, Fra Angelico en Pietro Lorenzetti.

Op weg naar de luchthaven van Rome bezoeken we nog Foligno met een dom uit ca 1200 en het Trinci-paleis uit ca 1400, nu museum.

Terugvlucht naar Zaventem in de late namiddag.

Richtprijs: Half pension.

 • € 2.455 pp in tweepersoonskamer
 • € 385 toeslag eenspersoonskamer
   
  Als V.V.L.-lid reist u voor

 • 2.405 pp in tweepersoonskamer
 • 2.790 toeslag eenpersoonskamer

  Minimum 15 deelnemers

Extra inbegrepen

 •  De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
 • Gebruik van audiofoon
 • Lokale gidsen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Overnachtingen met ontbijt
 • 2 middagmalen en 7 avondmolen in lokale restaurants of de hotels
 • Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar

 

 
Reservering Algemene V.V.L.-reisgaranties